توسط ایران آسیا سرویس / وبلاگ / / 0 دیدگاه

نگهداری یخچال و فریزر

امروزه در هر خانه‌ای وسایل‌ برقی فراوانی وجود دارد. یخچال، فریز، تلویزیون و ماشین لباسشویی تنها مثال‌های معدودی از این وسایل هستند. وسایل برقی برای راحت‌تر کردن زندگی انسان ساخته شده‌اند، اما قرار نیست که عمرِ بی‌نهایت داشته باشند و به همین علت بهتر است با رعایت روش‌های نگهداری از لوازم خانه به افزایش عمر آنها کمک کنیم.
هر وسیله‌ای بعد از مدتی استفاده خراب می‌شود یا بازدهی‌اش پایین می‌آید. این اصل تغییرناپذیر است. اما می‌توان با رعایت نکات نگهداری از لوازم خانه ، طول عمر این وسایل را بیشتر کرد. به هر حال اکثر وسایل برقی قیمت بالایی دارند و اگر خراب شوند برای خانواده هزینه‌تراشی می‌کنند. پس استفاده از راهکارهای نگهداری از لوازم خانه و هر کاری که بتواند طول عمر این وسایل را افزایش دهد از نظر اقتصادی به‌صرفه است.
در این مطلب می‌خواهیم به شما بگوییم که برای نگهداری از لوازم خانه چه کارهایی انجام دهید که هم بازدهی‌ بیشتری داشته باشند و هم دیرتر خراب شوند.

شاید کمتر خانه‌ای باشد که در آن یخچال و فریزر وجود نداشته باشد. این دو وسیله از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین وسایل برقی خانگی به حساب می‌آیند، پس باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها داشت. پس به نکاتی که در ادامه می‌آید توجه کنید.

  • کویل‌ها لوله‌هایی هستند که به صورت پیچ‌در‌پیچ پشت یخچال و فریزر شما قرار دارند. وظیفه اصلی این لوله‌ها آن است که گرمای جذب شده از مواد غذایی داخل یخچال را به بیرون منتقل کنند. اگر این لوله‌ها کثیف شوند و گرد و خاک بگیرند عملیات انتقال گرما به خوبی انجام نمی‌شود و ممکن است حس کنید که یخچالتان خوب سرما تولید نمی‌کند. شاید هم باعث افزایش مصرف برق دستگاهتان شود. به هر حال کثیف‌بودن کویل‌ها یخچال یا فریزرتان را از حالت بهینه خارج کرده و عمرش را کم می‌کند. به همین دلیل باید سالی دوبار آن‌ها را تمیز کنید.

در تمیز کردن کویل‌ها دقت کنید. بهتر است برای آنکه آسیبی به آن‌ها نرسد از جاروبرقی یا یک برس تمیز استفاده کنید. برای تمیز کردن وسایل برقی هرگز از آب استفاده نکنید. برای اینکه خیالتان راحت شود بهتر است دفترچه راهنمای محصول را مطالعه کنید و ببینید برای تمیز کردن کویل‌ها چه پیشنهادی داده است.

اگر کویل‌ها تمیز نباشند عملیات انتقال گرما به خوبی انجام نمی‌شود و یخچال یا فریزر خوب کار نمی‌کند.
  • درزگیر یا همان نوار دور در یخچال را هر چند وقت یک‌بار عوض کنید. این درزگیرها مانع از ورود هوای گرم به یخچال یا خروج هوای سرد از آن می‌شوند. برای همین اگر شل شوند یا پاره و سوراخ شوند هم به موتور یخچال فشار وارد می‌شود و هم مصرف برق دستگاه بالا می‌رود. بهتر است به محض فرسوده شدن این نوارها عوضشان کنید. قیمتشان بسیار کم است و تعویضشان هم آسان.
  • اجازه ندهید برفک‌ها یخچال یا فریزر شما را اشغال کنند! اگر یخچال یا فریزر شما آنقدر پیشرفته است که سیستم برفک آب‌کن خودکار دارد، جای نگرانی نیست. فقط کافیست محفظه‌‌ای را که محل جمع‌آوری آب برفک است هر چند وقت یک‌بار تمیز کنید.

اما اگر یخچال یا فریزرتان برفک‌ آب‌کن خودکار ندارد باید به صورت دستی این کار را انجام دهید. برای این کار ابتدا موادغذایی را از یخچال خارج کنید و سپس دستگاه را از برق بکشید. اجازه دهید برفک‌ها به مرور آب شوند. برای سرعت دادن به این فرآیند می‌توانید از سشوار و پنکه نیز استفاده کنید. پس از آب شدن تمام برفک‌ها داخل یخچال یا فریزر را کاملا خشک کنید و دوباره دستگاه را به برق بزنید. وقتی که دمای داخلی یخچال یا فریزر به عالت عادی رسید موادغذایی را دوباره به داخل آن برگردانید.
آب‌ کردن دستی برفک کار نسبتا خسته‌کننده‌ای است، اما با این کار هم مانع افزایش مصرف برق دستگاه می‌شوید و هم طول عمرش را زیاد می‌کنید. به هر حال نگهداری از لوازم خانه سختی‌های خاص خودش را هم دارد.

آب کردن برفک یخچال یا فریزر کار حوصله‌سربر و پردردسری است، اما در کاهش مصرف انرژی و افزایش عمر دستگاه شما بسیار موثر است.

 

  • همیشه درجه دمای یخچال یا فریزرتان را متناسب با نیازتان تنظیم کنید. اگر مثلا موادی در یخچال دارید که لازم نیست در دمای خیلی پایین نگه‌داری شوند، بهتر است که درجه را روی متوسط تنظیم کنید. به هر حال هرچه دمای یخچال یا فریزرتان پایین‌تر باشد مصرف برق و فشار به موتور بیشتر است و عمر دستگاه کاهش می‌یابد.
  • موقعیت یخچال در میزان مصرف برق آن اهمیت بالایی دارد. یخچال حداقل باید بیست سانتی‌متر با دیوار پشتش فاصله داشته باشد که کویل‌ها بتوانند به راحتی وظیفه تبادل گرما را انجام دهند. درضمن از قرار دادن یخچال و فریزر در مجاورت دستگاه‌های گرمازا مثل اجاق گاز، آبگرمکن، شوفاژ یا تابش مستقیم نور خورشید خودداری کنید. همچنین حتما یخچال و فریزرتان را روی سطحی صاف و تراز قرار دهید.
  • سعی کنید مواد غذایی گرم را در یخچال یا فریزر نگذارید. با این کار فشار زیادی به موتور دستگاه وارد می‌شود و مصرف برقشان بالا می‌رود. اجازه دهید ماده غذایی در محیطِ آزادِ بیرون گرمایش را تا حدودی از دست بدهد و بعد آن را داخل یخچال بگذارید.

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *